Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

PEC Zwolle boekt knappe zege op Tricolores + samenvatting

Willem - PEC

PEC Zwolle heeft een lastige horde genomen in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij Willem II spelen de Zwollenaren vrij behoorlijk. Dankzij doelpunten van Haris Medunjanin, Tolis Vellios en opnieuw Medunjanin wordt het 2-3 voor de mannen van Dick Schreuder.

Medunjanin en Vellios trekken lijn door

Onder zware omstandigheden, het had ook in Tilburg gesneeuwd en geregend, begon PEC Zwolle uitstekend aan het duel met de Tricolores. De bal ging soepeltjes rond en het leverde al binnen een kwartier de 0-1 op. Ryan Thomas stoomde aan de linkerkant op en gaf de bal goed terug op Haris Medunjanin. De deze week 38 jaar geworden routinier - door zijn medespelers was woensdag gekscherend een enorme opblaasbare Abraham in het stadion geplaatst - schoot de bal achter keeper Joshua Smits. Ook daarna bleef PEC de bovenliggende partij en dat betaalde zich uit. Davy van den Berg stuurde Tolis Vellios diep en de Griek bleef uiterst kalm oog in oog met Smits: 0-2.  

 

Dominant, maar wel een tegentreffer

Willem II was tot het duel met PEC zes wedstrijden op rij ongeslagen. De Tilburgers gaven zich niet zomaar gewonnen. Uit een hoekschop kopte Erik Schouten de aansluitingstreffer binnen, wat de fanatieke fans van de thuisploeg weer wat hoop gaf. Ondanks die tegenvaller bleven de mannen van Dick Schreuder rustig en gecontroleerd voetballen. Het leverde niet heel veel kansen op, alleen Thomas van den Belt was direct na de 1-2 dicht bij een doelpunt. Goed terugleggen van Vellios leverde Van den Belt een grote schietkans op, maar zijn inzet ging recht op de doelman af. 

 

Medunjanin blijft gaan

In de tweede helft waren de kansen lange tijd schaars en speelde het spel zich op het middenveld af. Medunjanin had na een uur spelen een aardige schietkans, maar Smits ranselde de bal uit zijn doel. Ook invaller Gervaine Kastaneer was dicht bij, maar zijn poging kuste de bovenkant van de lat. In het laatste kwartier ging Willem II gas geven richting de Kingside, wat een aantal angstige momenten opleverde. Jasper Schendelaar was een aantal keren belangrijk met een redding. Het was opnieuw Medunjanin die PEC weer wat lucht verschafte met de 1-3. Vijf minuten voor tijd was er nog een mooi moment met het debuut van Anthony Fontana. Hij verving, onder luid applaus van het goedgevulde uitvak, matchwinnaar Medunjanin. Het werd nog spannend toen Michael de Leeuw de bal in de slotminuut voor zijn voeten kreeg en de 2-3 kon maken. Een hectische blessuretijd volgde, maar de zege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. 

 

Maandag gaat PEC Zwolle opnieuw op reis. Dan wacht om 20:00 uur de competitiewedstrijd bij De Graafschap in Doetinchem. 

 

Willem II – PEC Zwolle: 2-3 (1-2)

Toeschouwers: 13.930

Scheidsrechter: Makkelie 

Gele kaart: Van Hintum (PEC Zwolle) 

 

Opstellingen Willem II: Smits, Schouten, Dammers, Kabangu (83. De Leeuw), Llonch (46. Bosch), Verreth, Svensson (60. Oosting), Owusu, Meerveld (46. Mathieu), Bokila, Woudenberg 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Taha (78. Chirino), Van Polen, Beelen, Van Hintum (85. Kersten), D. van den Berg, Van den Belt, Huiberts, Medunjanin (85. Fontana), Thomas (68. Kastaneer), Vellios (68. Thy) 

 

Scoreverloop: 

12. Medunjanin 0-1 

26. Vellios 0-2 

30. Schouten 1-2 

79. Medunjanin 1-3 

89. De Leeuw 2-3