Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Oefenprogramma voorbereiding PEC Zwolle

PEC Zwolle maakt op hun website het oefenprogramma in aanloop naar het seizoen 2024-2025 is bekend. De voorbereiding op het nieuwe seizoen start op zondag 23 juni met een open training op Sportpark De Elshof in Wijthmen en eindigt met een oefenwedstrijd in Estadio Benito Villamarín, waar PEC Zwolle het opneemt tegen Real Betis. Op zaterdag 6 juli vindt de PEC Zwolle Open Dag plaats.

Op zondag 23 juni komen de spelers en trainers voor het eerst weer samen op de club. In de ochtend worden er bij de spelers verschillende testen afgenomen. Na de middag wordt er voor het eerst op het veld getraind. Om 14:00 uur vindt de eerste training van het seizoen plaats op Sportpark De Elshof in Wijthmen.

Trainingslocaties
De eerste drie weken van de voorbereiding (week 26, 27 en 28) wordt er in Wijthmen getraind. In week 29 gaat de selectie op trainingskamp naar Epe, waarna er in week 30 weer in Wijthmen getraind wordt. De laatste twee weken van de voorbereiding (week 31 en 32) wordt er getraind op de vaste trainingslocatie op Sportpark Be Quick '28 naast het MAC3PARK stadion.

Oefenwedstrijden
De allereerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 29 juni, om 14.30 uur op Sportpark 't Klaverblad in Nieuwleusen. Daar neemt de ploeg van trainer/coach Johnny Jansen het op tegen de plaatselijke SV. Verder staan er oefenwedstrijden gepland tegen Ajax, sc Heerenveen, De Graafschap en twee Deense clubs: Silkeborg IF en AC Horsens. De oefencampagne wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Real Betis. PEC Zwolle is op uitnodiging van de Spaanse club op zaterdag 3 augustus te gast in Sevilla.

Toegankelijkheid
PEC Zwolle streeft er, net als alle tegenstanders, naar om de oefenwedstrijden in de voorbereiding zoveel mogelijk toegankelijk te laten zijn voor publiek. Tegelijkertijd is het plannen van de voorbereiding een complexe puzzel zowel technisch, organisatorisch alsmede ook op vergunningsvlak. Door de strikte vergunningsprocedure én de gevraagde logistieke en veiligheidsinzet is de oefenwedstrijd tegen Silkeborg IF op dinsdag 9 juli besloten.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de wedstrijd SV Nieuwleusen - PEC Zwolle is inmiddels gestart en loopt via de club uit Nieuwleusen. Hier lees je op welke manieren je aan kaarten kunt komen. Informatie over kaartverkoop voor de overige wedstrijden waarbij publiek welkom is volgt in een later stadium.

Oefenprogramma PEC Zwolle
Zondag 23 juni, 14:00 uur

Eerste training
Sportpark De Elshof, Wijthmen

Zaterdag 29 juni, 14:30 uur
SV Nieuwleusen - PEC Zwolle
Sportpark 't Klaverblad, Nieuwleusen

Vrijdag 5 juli
Ajax - PEC Zwolle
Besloten

Zaterdag 6 juli, 12:30 - 16:30 uur
PEC Zwolle Open Dag
MAC3PARK stadion, Zwolle

Dinsdag 9 juli
PEC Zwolle - Silkeborg IF
Besloten

Zaterdag 13 juli, 14:00 uur
PEC Zwolle - AC Horsens
Sportpark De Elshof, Wijthmen

Vrijdag 19 juli
sc Heerenveen - PEC Zwolle
Besloten

Vrijdag 26 juli, 19:00 uur
PEC Zwolle - De Graafschap
MAC3PARK stadion, Zwolle

Zaterdag 3 augustus, 21:00 uur
Real Betis - PEC Zwolle
Estadio Benito Villamarín, Sevilla

Weekend 9/10/11 augustus
Start Eredivisie

 

Het oefenschema is onder voorbehoud van wijzigingen. Houd onze website en socials in de gaten. Hier worden eventuele wijzigingen gecommuniceerd.