Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Dick Schreuder na tirade over de club ook volgend seizoen trainer PEC Zwolle

De huidige trainer van PEC Zwolle Dick Schreuder staat ook het volgende seizoen voor de blauw/witten ondanks zijn tirade over PEC Zwolle het afgelopen weekend. Met deze tirade probeerde hij de boel wakker te schudden.

In een interview met De Stentor liet hij weten dat hij zich stoorde aan de gebrekkige faciliteiten en de beperkte mogelijkheden op spelersgebied en hij zei “ echt, wat ik hier aantref kan niet meer op het gebied van professionalisme”. Hij verklaarde later dat het niet bedoeld was om een breuk te forceren want hij hoeft helemaal geen breuk te forceren want als een andere club hem hebben wil en die een bepaald bedrag op tafel leggen hij gewoon weg is. Zijn contract bij PEC Zwolle loopt gewoon door en het ziet er naar uit dat hij met de club de KKD ingaat, “of de club moet me kwijt willen.

Dat het nodige moet veranderen, staat als een paal boven water, vindt Schreuder. "Ik zei het alleen maar om PEC te helpen, hè. Want het is wel duidelijk dat het anders moet. Anders wordt het gewoon een heel moeilijke tijd. Voor je het weet, loop je vijftien jaar achter. Bovendien vond ik het weleens tijd dat de waarheid werd gezegd." Schreuder blijft er namelijk bij dat de faciliteiten bij zijn oude club Katwijk beter zijn dan die in PEC. "Dat kost mensen uiteindelijk hun baan. Dat is verschrikkelijk. En ja, daar voel ik me best wel verantwoordelijk voor. Al heb ik er alles aan gedaan om het te voorkomen."