Fan van PEC ZWOLLE
Nieuws

Bram van Polen verlengt contract

Bram van Polen heeft zojuist zijn contract bij PEC Zwolle met ene jaar verlengt. Dus het Zwolle publiek kan nog een jaar genieten van de geboren Nijkerker. 

Van Polen begon met voetballen bij amateurclub VVOG. waarna hij overstapte naar de jeugdopleiding van Vitesse. Hoewel hij er enkele keren dicht tegenaan zat, heeft de speler - toen in de rol van middenvelder - daar nooit wedstrijden voor de hoofdmacht gespeeld. Vanaf het seizoen 2007/08 speelt Van Polen voor FC Zwolle Op 22 februari 2008 maakte hij in een wedstrijd tegen MVV. destijds nog als rechtsbuiten, zijn eerste, tweede en derde doelpunt in het betaalde voetbal. Sinds het vertrek van Joey van den Berg halverwege het seizoen 2012/13 is hij aanvoerder van Zwolle. Op 20 april 2014 won Van Polen met PEC Zwolle de KNVB beker In de finale werd Ajax met 5-1 verslagen; zelf gaf hij de assist op de 4-1 van Guyon Fernandez en scoorde hij de 5-1. Van Polen heeft ook de Johan Cruijff-schaal op zijn palmares staan. Aan het begin van het seizoen 14/15 won hij met PEC Zwolle met 1-0 van Ajax, door een doelpunt van Stef Nijland.

Van Polen speelde op 1 februari 2020 zijn 206e eredivisiewedstrijd voor PEC Zwolle tegen FC Groningen. Hiermee werd hij recordhouder van PEC Zwolle, geen enkele andere speler speelde meer wedstrijden in de eredivisie voor de Blauwvingers dan hij.